Konu Kapatılmıştır
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 3 ve 3

Konu Başlığı ve İleti Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Forum Hakkında Katagorisinde ve  Bilmeniz gerekenler ? Forumunda Bulunan  Konu Başlığı ve İleti Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Tamamen büyük harflerle yazmak, bağırmak anlamına geldiği için tamamen büyük harf kullanmayınız. Türkçemizdeki kural gereği, başlıklarda bağlaçlar (ve, ile…) dışındaki ...

ßiR Dü$
    sakli_duslerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Başlığı ve İleti Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1. Tamamen büyük harflerle yazmak, bağırmak anlamına geldiği için tamamen büyük harf kullanmayınız.
    2. Türkçemizdeki kural gereği, başlıklarda bağlaçlar (ve, ile…) dışındaki her kelimenin ilk harfi büyük olmalıdır. Ancak bu durum mesajlarda geçerli değildir. (Tabii, bir başlıktan alıntı yapılmıyorsa: Az önce “ “MSN”de Kaç Kişi Çevrimiçi? ” başlığındaydım” gibi.)
    3. Kullanıcı adı ya da bir marka olan kelime ya da söz öbeklerini yazarken kural gereği ilk harfi büyük olması gerekse bile, markanın yazımı küçük harfle başlıyorsa küçük harf kullanıp başlığın devamında madde 2’ yi uygulayınız. (“sakli_duslerr” Doğum Günün Kutlu Olsun)
    4. Başlık içinde bir kullanıcı adı, marka ya da tek bir harf var ise o kelimeyi tırnak işareti(“ …“) içine alınız. (“sakli_duslerr” Doğum Günün Kutlu Olsun), (“MSN”de Kaç Kişi Çevrimiçi?), (“E” Harfi İle Başlayan En Güzel Erkek İsmi)
    5. Türkçemizde altı/yedi nokta yoktur, üç nokta vardır. Bu yüzden, başlıklarda boşluğu istediğimiz gibi dolduracağımızı belirtmek adına, üç noktadan fazla nokta kullanmayınız(Bugün Kendimi ……. Hissediyorum değil; Bugün Kendimi … Hissediyorum).
    6. “Yazdıklarınızı Okuyacak Olsa O’na Ne Yazardınız?” başlığında olduğu gibi, O’dan kasıt özel birini belli etmek amacı güttüğünden ve bunu yazı dilinde daha vurgulu hale getirmek adına, O’yu özel isimmiş gibi büyük harfle yazıp kendisinden sonra gelecek eki kesme işareti ile ayırabilirsiniz.
    7. Konu başlıklarında “J”, “:@”, “: alkis:” gibi ifadeler kullanmayınız.
    8. Konu başlıklarında, süslü göstermek adına “>>> … <<<” vb. kullanmayınız.
    9. Konu başlıkları ve mesajlar bir büyük bir küçük harf ya da tüm sessizler büyük harf, tüm sesliler küçük harf vb. kullanmayınız (HyPnOs NyKs ya da HYPNoS NYKS vs.).
    10. İleti ya da konuş başlıklarında harfleri uzatmayınız. (“Heeeeyyy Baksanaaa” gibi.)
    11. Konu başlıklarını, konuyu kısaca açıklayacak şekilde yazınız(“İmdat!”, “Help Me!”, “Bakar mısınız?”tarzındaki başlıklar kabul edilemez!).
    12. Türkçe metin yazarken konu başlıkları ve iletilerinizde “q”, “w”, “x” gibi yabancı ifadeler kullanmayınız.
    13. “Dahi” anlamında olan de/da eki ayrı yazılır. “Onun kitabı bendeydi.” => Hal eki olduğu için birleşik. “Ben de gittim.” => Ben dahi gittim anlamında olduğu için ayrı.)
    14. Soru eki olan mı/mi ayrı yazılır. Bundan sonra gelen kişi ekleri soru eki ile birleşik yazılır. “Sormuş mu?” / “Sormuş muydum?”
    15. Bir cümlenin sonu parantez ile devam edecek ve bitecekse nokta işareti parantezden önce değil sonra konulur. Örneğin; ( Konu başlıkları ve mesajlar bir büyük bir küçük harf ya da tüm sessizler büyük harf, tüm sesliler küçük harf vb. kullanmayınız (HyPnOs NyKs ya da HYPNoS NYKS vs.). )
    • EK-1;
    • “Böle” değil, “böyle”,
    • “İi” değil, “iyi”,
    • “Damam/temem” değil, “tamam”,
    • “Deil” değil, “değil”
    • “Süfer/süfe” değil, “süper”
    • “Gidiom/gidiorum” değil, “gidiyorum”…
    • EK-2
    • “Yanlız” değil, “yalnız”,
    • “Nalet” değil, “lanet”,
    • “Yalnış” değil, “yanlış”,
    • “Kiprik” değil, “kirpik”,
    • “Süpriz” değil, “sürpriz”
    • “Kirbit” değil, “kibrit”
    • “Penbe” değil “pembe”
    • “Çarşanba/Perşenbe” değil “Çarşamba/Perşembe”…
    • * Emin olamadığınız kelime yazımlarında lütfen TDK Yazım Kılavuzu’ nu ziyaret ediniz(Birçok zaman o forum senin bu forum benim, bu sohbet senin vs. gezebiliyorsanız en geç 30 saniyenizi TDK Yazım Kılavuzu’na ayırmanız zor olmasa gerek!).
    • ** Bu kurallar güncellenecektir.
    • *** Tüm üyeler bu kuralları okumuş kabul edilir. Güncelleme yapıldığında bunları da okumuş kabul edilirler. “Ama ben doğrusunun bu olduğunu bilmiyordum ki” demeyiniz!!!
    Konu güncelleme 04 Kasım 2008
    Konu sakli_duslerr tarafından (04/11/2008 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir.
    sakli_duslerr's İmza:

kader ;sevdiğin kişi için tesadüflerden köprü inşa etmektir!....

İlhan İrem - Samanyolu

Lay Lay Lom

Aldırma Reis

Gel Son Defa

[ Perver BOZAN ]
    DeR_BeST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ce: Konu ve mesaj yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar

Bu kurallara tüm üyeler uysun...

Lütfen tüm moderatörler, Kurallara uygun olmayan konu başlıklarını editlesin.

Moderatör arkadaşlarım, mesaj içeriklerinde mümkün olduğu ölçüde örnek teşkil edecek şekilde yazılar yazınız.

Yoska bu eşlkildee yaızlardanad ne deedediği analışıyor...

Ama okuyanlar anlamak için çaba sarf etmesin.

Burası karalama defteri değil Düzen ihtiva etsin.

İlgilerinden dolayı Tüm Kullanıcılarımız ve Moderatörlerimize TEŞEKKÜR EDERİZ.

Konu ve mesaj yazarken dikkat edilmesi gereken hususlar
    Konu sakli_duslerr tarafından (10/09/2008 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir.

ßiR Dü$
    sakli_duslerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yanıt: Konu Başlığı ve İleti Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Konu güncellenmiştir. 04 Kasım 2008
    sakli_duslerr's İmza:

kader ;sevdiğin kişi için tesadüflerden köprü inşa etmektir!....

İlhan İrem - Samanyolu

Lay Lay Lom

Aldırma Reis

Gel Son Defa

Konu Kapatılmıştır

Bu Konudaki Etiketler

Paylaş